Over kiemen

Wat zijn kiemen nu precies?

Alle planten en bomen produceren zaden zoals; erwten, peulvruchten, granen, pitten of noten met als doel hun eigen soort voort te laten leven. Deze zaden zitten vol met energie die als voeding dienen voor de start van het plantje dat uit het zaadje ontstaat. Kiemgroenten zijn jonge plantjes met wortel die door een juiste combinatie van temperatuur, licht en vochtigheidsgraad voortkomen uit het zaadje. De kiem haalt al zijn voeding enkel uit het zaadje. Deze voedingsstoffen worden omgezet in waardevolle voedingswaarden die voor de mens makkelijk opneembaar zijn. Het hangt van het zaadsoort af wat de ideale omstandigheden en tijdsduur zijn om het zaadje te laten ontkiemen.

Plantaardig

Boordevol voedingsstoffen

Rijk aan vezels

Bevat antioxidanten

Eiwitrijk

Bron van Magnesium

Caloriearm

Vol vitamines en mineralen

Waarom kiemgroenten?

Kiemgroenten zitten vol goede voedingsstoffen. Tijdens het kiemproces komen er veel vitaminen, antioxidanten, mineralen, eiwitten, vezels en enzymen vrij.
Al deze voedingsstoffen zorgen ervoor dat ons lichaam in balans blijft waardoor we ons gezond blijven voelen. Doordat de kiemgroenten tijdens het kiemproces een dunne celwand krijgen zijn deze voedingsstoffen voor de mens eenvoudiger opneembaar.

De meeste kiemgroenten zijn rijk aan vezels en dragen daarom bij aan een goede spijsvertering. Daarnaast zijn de meeste kiemgroenten ook rijk aan bepaalde vitamines en mineralen. Deze dragen onder andere bij aan een fittere lifestyle.

image-2015-11-16-1-300x200