Tarwegras

Tarwegras ontstaat uit gekiemde tarwezaden. De spijsvertering van de mens is echter niet in staat om tarwegras te kunnen verteren. Het tarwegras wordt daarom ook na een korte teeltperiode geoogst en vervolgens direct geperst. Het sap dat onttrokken wordt uit het tarwegras is juist wel te verteren door de mens. Het tarwegras sap staat bol van vitamine, mineralen en chlorofyl. Chlorofyl is het bladgroen, een goede bron van anti-oxidanten.

Daarom drink je tarwegras:

Bevatten veel verschillende aminozuren

Bevordert de stoelgang

Verbetert de bloedsomloop

Glutenvrij

Bevatten veel verschillende aminozuren
Bevordert de stoelgang
Verbetert de bloedsomloop
Glutenvrij

Proces van tarwegras

Tarwegrassap begint als tarwe kiemzaden. Het kweekproces van tarwegras duurt enkele dagen en wordt slechts met water en warmte (hydrocultuur) gekweekt dus geen voedingsstoffen of dergelijk. Zodra het gras lang genoeg is wordt het afgesneden. Het gras moet ten alle tijden vers zijn wegens de beperkte houdbaarheid (24 uur). Vervolgens gaat het in de slowjuicer en wordt het direct ingevroren om alle voedingsstoffen te behouden.

Mogelijkheden met tarwegrassap

Er zijn meerdere manieren om het tarwegras-sap te consumeren. Zo kan het direct uit het cupje gedronken worden, maar is het ook lekker door een smoothie. Dit verhoogd direct de voedingswaarde en maakt je smoothie nog gezonder. Op onze social media kanalen posten wij met enige regelmaat lekkere recepten.

Waar te verkrijgen?

Onze tarwegras cupjes zijn te koop bij de natuurwinkel.

tarwegras_cocktail
1600x665_tarwegras-sap-300x125