Gezond pizza broodje met knoflook kiemen

Pizza hoeft natuurlijk niet altijd ongezond te zijn. Zie hier een gezonde pizza! Deze pizza heeft een voedzame havermout bodem met als topping geitenkaas garlic en prei kiemen. De kiemgroenten zijn echte smaakmakers en dus perfect voor bij dit gerecht!

Je serveert deze pizza’s prima bij de borrel of als hoofdgerecht!

 

Nodig voor vier pizza broodjes

Bodem

  • 150 gr havermout
  • 160 gr magere kwark
  • 3 eieren
  • 1 el Italiaanse kruiden

Voor erop

  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 25 gr prei kiemen
  • 25 gr knoflook kiemen
  • 2 el tomatenpuree

Zo maak je ze

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Maak eerst de bodems door de ingrediënten in een blender tot een beslag te mixen. Je kunt het ook met een handmixer doen, maar dat krijg je een minder egaal beslag.

Bekleed een ovenplaat met een stuk bakpapier en verdeel het beslag hierover – met een lepel – in langwerpige vormen. Probeer het beslag zo dun mogelijk uit te smeren. Zet de plaat minimaal 20 minuten in het midden van de oven.

Haal de bodems uit de oven en besmeer ze met tomatenpuree, een snuf peper en geitenkaas. Zet nog even vijf minuten terug in de oven.

Als de geitenkaas gesmolten is verdeel je als laatste de kiemen erover.

 

 PS. Heb je er eentje over? Bewaar hem dan in de koelkast. Koud zijn ze ook erg lekker!