Buddha bowl

Buddha bowls zijn bowls bomvol voedingstoffen. Een volle kom vol gezonde ingrediënten en prachtige kleuren; voornamelijk vegetarisch en vegan (yes). De bowl bevat zowel koolhydraten, eiwitten als vetten. Een complete maaltijd dus.

Een buddha bowl is opgebouwd uit de volgende ingrediënten; granen of zaden zoals rijst, quinoa of noodels, groente, eiwitten in de vorm van peulvruchten en tofu/tempeh, vetten in de vorm van avocado of noten.

Vervolgens kun je nog lekkere toppings toevoegen zoals zaden, pitten en de buddha bowl afmaken met een dressing. Ik voegde bij deze buddha bowl een grote hand gemengde kiemgroenten toe als topping. Kiemgroenten zijn echt favoriet hier, omdat ze zo lekker, kleurrijk en gezond zijn.

Waar de naam Buddha vandaan komt? De grote volle kom vol voedingsstoffen refereert naar de bolle buik van Buddha.

Dit heb je nodig

  • 50 gram bruine rijst
  • 1 zoete aardappel
  • halve avocado
  • 1 hand spinazie
  • 100 gram kikkererwten
  • 100 gram tofu
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 hand kiemgroenten mix

Dressing
 2 el olie

  • 1 tl honing
  • 1 tl mosterd

Of

  • 2 el olie
  • 1 el sesamolie
  • 1 el sesamzaadjes

Zo maak je het

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Verarm de oven voor op 220 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Giet en spoel de kikkererwten af. Leg de zoete aardappel en kikkererwten op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel hier wat olie overheen en kruid met paprikapoeder. Bak ongeveer 20 á 25 minuten in de oven.

Snijd de tofu in blokjes. Gril deze ongeveer 5 á 8 minuten in een grillpan (of gewone bakpan) met eventueel wat sojasaus.

Pak nu een grote kom! Doe hier de spinazie, rijst, zoete aardappel en kikkererwten in. Snijd de avocado in plakes en leg deze ook in de kom. Garneer met sesamzaadjes en een grote hand pittige radijs en prei kiemgroente. Maak nu de dressing en besprenkel over de bowl.

 

En nu genieten maar van een grote kom vol heerlijke pure ingredienten, vol voedingsstoffen!