Krab burger met rettich kiemen

Om de saus te maken meng je alle ingrediënten. Zet het vervolgens in de koelkast tot het klaar is om te serveren.

Om de burgers te maken: haal het krabvlees uit blik en plaats het in een grote kom. Voeg de resterende ingrediënten voor de burger toe. Meng het geheel goed. Neem 1/3 van het mengsel en vorm het met je handen tot een hamburger. Herhaal dit met het resterende krabmengsel.

Doe ongeveer 3 eetlepels olijfolie in een pan en verwarm dit op middelhoog vuur. Bak de burgers goudbruin aan beide kanten. Dit duurt ongeveer 3 minuten per kant.

Om de burgers te serveren, leg je eerst wat rucola en avocado op elk broodje. Voeg dan de burger toe met een beetje saus. Maak het af door wat rettich kiemen toe te voegen en serveer het met partjes citroen.

 

Eet smakelijk!

Ingrediënten voor 3 burgers.

Voor de burger:

  • 360 gram krab uit blik
  • 1 ei
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • 3/4 kopje panko broodkruimels
  • 2 eetlepels broodkruimels
  • 2 eetlepels peterselie, fijngesneden
  • Paar stengels bieslook, fijngesneden
  • Snufje zout
  • Peper
  • Olijfolie om de burgers te bakken

Enjoy!

Voor de saus:

  • Sap van een halve limoen
  • 1 kopje whisky cocktailsaus
  • 2 theelepels sriracha saus, of meer als je het pittiger wilt

Extra’s:

  • Rettich kiemen
  • 3 hamburgerbroodjes
  • Schijfjes limoen
  • Sla naar keuze, bijvoorbeeld rucola
  • 1 avocado, in dunne plakjes