Crostini met spinaziehumus, ei en rodekool kiemen

Om de humus te maken: plaats de kikkererwten in een grote kom. Vul de kom ruim met water, voeg een theelepel baksoda toe en meng het. Laat het een nachtje weken.

De volgende dag laat je de kikkererwten uitlekken. Plaats de kikkererwten vervolgens in een grote pan, voeg de resterende theelepel baksoda toe samen met voldoende kokend water (ongeveer 6 kopjes). Laat het ongeveer 25 minuten op middelhoog vuur koken. Schep het schuim en de kikkererwtenvelletjes die boven komen drijven weg. Je weet dat de kikkererwten klaar zijn zodra ze zacht zijn.

Giet de kikkererwten af en pureer ze in een keukenmachine. Voeg vervolgens de tahini, citroensap, olijfolie, knoflookpoeder, selderijzout en babyspinazie toe. Zet de keukenmachine weer aan, wacht ongeveer 5 minuten tot je een romig geheel hebt. Voeg zout naar smaak toe.

Schep de humus uit de keukenmachine, plaats in een kom en laat het op kamertemperatuur komen. Dek het vervolgens af met plasticfolie of een deksel. Zet het minstens een uur in de koelkast.

Breng een pan met water aan de kook en voeg de eieren toe zodra het water kookt. Laat 6 minuten koken op middelhoog vuur. Koel de eieren onder stromend water of in een ijs bad. Verwijder de schil en snijd ze doormidden.

Smeer de spinaziehumus op een snee knapperig brood. Leg er een eitje op en garneer met de rodekool kiemen. Bestrooi met wat chilivlokken.

Eet smakelijk!

Ingrediënten voor ongeveer 8 crostini’s.

Voor de humus:

  • 1 kopje gedroogde kikkererwten
  • 2 theelepels baksoda
  • 1/3 kopje tahini
  • Sap van 1 ½ limoen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Snufje knoflookpoeder
  • 100gram babyspinazie
  • Snufje selderijzout
  • Zout naar smaak

Extra’s:

  • Knapperig brood
  • Eieren
  • Rodekool kiemen
  • Chilivlokken (optioneel)