Hamburgers van rode linzen met kiemen en avocado

It’s burgertime! Hamburgers staan bekend om vette happen maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Integendeel. Deze burgers zijn gemaakt van rode linzen kiemen en zitten vól met goede voedingsstoffen. De linzen kiemen geven de burger een bite, de avocado maakt hem lekker smeuïg en de rode ui geeft een beetje pit. Eet een grote burger als lunch of serveer kleine burgertjes als hapje bij de borrel. Of geef je een casual etentje? Serveer de hamburgers dan samen met aardappel frieten (in schil) uit de oven en misschien nog wat salade erbij. Het gevoel van comfort food maar dan in een gezond jasje!

Nodig voor twee grote burgers of vier mini’s

  • 200 gram rode linzen kiemen
  • 1 ei
  • 1/2 rode ui
  • 2 el kikkererwten meel (of ander soort meel)
  • Snuf peper en zout

Voor erbij

  • 2 grote bollen of 4 kleine
  • 1 avocado
  • handje gemengde kiemen
  • 1/2 rode ui

Zo maak je ze

Snipper de ui, neem een grote schaal en stop hierin de ingrediënten voor de burgers. Pureer met een staafmixer maar niet te fijn, er mogen best nog wat stukjes in zitten. Vorm met je handen vier kleine of twee grote burgers.

Verhit wat olie in een koekenpan en laat de burgers er voorzichtig inglijden. Bak 5 minuten aan een kant op matig vuur en 3 minuten aan de andere kant. De kleine burgers kunnen iets korter.

Snij ondertussen de avocado in plakken en de ui in ringen. Snijd de broodjes open en leg de burgers ertussen als ze klaar zijn. Sluit af met avocado, rode ui en een pluk kiemen.