Harissa met geroosterde aubergines, labneh en China Rose kiemen

Verwarm de oven voor 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snij de aubergines in de lengte doormidden. Snijd vervolgens elk stuk opnieuw in lengte doormidden.

Mix de harissa in een kleine kom met de olijfolie, azijn, uienpoeder, honing en een snufje zout. Meng de saus goed.

Leg de gesneden aubergines op de bakplaat. Gebruik ongeveer 1/3 van de saus en smeer hier de stukken aubergine mee in. Rooster ze gedurende 40 minuten. Smeer de gesneden aubergines halverwege de braadtijd opnieuw in met de helft van de overgebleven saus. Zodra de 40 minuten zijn vestreken, smeer je de stukken opnieuw in met de laatst overgebleven saus. Rooster ze vervolgens nog 5-10 minuten, afhankelijk van je oven, totdat het een beetje karamelliseert.

Giet de helft van de labneh op elk bord. Leg de geroosterde aubergines erop. Bestrooi met de China Rose kiemen, fijngesneden koriander en granaatappelpitjes. Serveer het gerecht met wat brood.

 

Eet smakelijk!

Ingrediënten voor 2 porties.

Voor de geroosterde aubergines:

  • 2 middelgrote aubergines
  • 4 eetlepels harissa
  • 4 eetlepels honing
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel appelciderazijn (of witte azijn)
  • 1 theelepel uienpoeder
  • Snufje zout

Extra’s:

  • 300 ml labneh
  • 4 eetlepels granaatappelpitjes
  • China Rose kiemen
  • 1 eetlepel fijngesneden koriander
  • Brood (bijvoorbeeld Libanees platbrood)