Hummus in een handomdraai

Hummus is een ontzettend veelzijdig gerecht dat je op talloze manieren naar eigen wens kunt kruiden. Maak je hummus voor het eerst? Begin dan met het basisrecept en experimenteer voorzichtig met verschillende kruiden. Ben je een kruidige eter? Voeg dan eens extra gerookt paprika toe of pureer er bijvoorbeeld doperwten doorheen. Hierdoor krijg je een frisse groene hummus die éxtra gezond is. Hieronder vind je het basisrecept met een tip voor lekkere toppings.

Je kunt de hummus op een cracker smeren samen met een paar plakken komkommer of tomaat voor bij de lunch. Kikkererwten kiemen zitten vol vezels die ervoor zorgen dat je een langdurig verzadigd gevoel hebt. Fijn voor wanneer je een drukke dag voor de boeg hebt. Maar ook tijdens de borrel is hummus een topper! Snijd komkommer, radijs, paprika of wortel in repen en serveer er vers afgebakken brood bij. Heerlijk om mee te dippen en het staat gezellig op tafel. Wist je dat kikkererwten kiemen bomvol voedingsstoffen zitten? Dit recept is een mooi voorbeeld van een balans tussen lekker én gezond eten.

Dit heb je nodig

  • 200 gram kikkererwten kiemen
  • 4 eetlepels tahin (sesampasta)
  • 1 teentje knoflook – geperst
  • scheut olijfolie
  • snuf peper en zout
  • snufje komijn poeder
  • sap van 1 citroen

Voor eroverheen

  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder

Zo maak je het

Doe de kikkererwten kiemen, tahin, knoflook en komijn poeder in een kom. Voeg een scheutje olijfolie samen met het sap van de citroen toe en pureer met een staafmixer tot een glad geheel.

Voeg druppelsgewijs water toe om de hummus wat smeuïger te maken. Ga door tot je de gewenste substantie hebt.

Serveer de humus op een bord. Sluit af met een scheutje olijfolie, sesamzaadjes en paprika poeder. Heb je nog wat verse koriander? Dit past er ook heerlijk bij. Dip de hummus met wraps, Turks brood, komkommer, paprika of een ander soort groente die je in repen snijdt.

De hummus bewaar je in de koelkast.