Peulvruchten burgers met krieltjes uit de oven

Gek op burgers? Ben je vegetarisch? Of ben je een vleesliefhebber die toch vaker een gezonde keuze wil maken door vlees af en toe te vervangen door groenten of peulvruchten? Dan zijn deze burgers echt iets voor jou! Deze lekkere en super gezonde burgers heb je binnen tien minuten gemaakt en zijn heerlijk als avondeten met krieltjes uit de oven en een salade. Of maak er een hamburger van door ze op een broodje te serveren met tomaat, ui en avocado. Gebruik rode ui in plaats van gele, die hebben net even iets meer pit. Voor kids zijn deze burgers ook een feestje op tafel door de kleurtjes die erin zitten van de verschillende peulvruchten kiemen.

Tip: maak een voorraadje! Je kunt ze invriezen zodat je ook wanneer je wat minder tijd hebt een lekkere en gezonde maaltijd op tafel kunt zetten.

Dit heb je nodig voor 2 burgers

  • 200 gram peulvruchtenmix (kiemen te vinden in het versvak)
  • 1 ei
  • 1/2 rode ui
  • 1 el kikkererwten meel (of ander soort meel)
  • Snuf peper en zout

Voor erbij

  • 250 gram krieltjes in schil
  • 100 gram veldsla
  • scheutje olijfolie
  • paar radijsjes

Zo maak je ze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Wrijf de krieltjes in met olijfolie, peper en zout. Leg ze op een ovenplaat en zet deze 20 minuten in de oven.

Ga verder met de burgers. Snipper de ui, neem een grote schaal en stop hierin de ingrediënten voor de burgers. Pureer met een staafmixer maar niet te fijn, er mogen best nog wat stukjes in zitten. Vorm met je handen twee burgers.

Verhit wat olie in een koekenpan en laat de burgers er voorzichtig inglijden. Bak 5 minuten aan een kant op matig vuur en 3 minuten aan de andere kant.

Serveer er een frisse salade bij van veldsla en schijfjes radijs.