Shakshuka met gemengde kiemen

Verwarm de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de rode chili, ui, puntpaprika en komijnpoeder toe. Bak zachtjes tot de ui zacht en doorschijnend is. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Voeg dan de knoflook toe en bak het geheel nog 1 minuut.

Voeg de in stukjes gesneden tomaten toe, samen met het sap uit het blik en roer dit door het geheel. Laat ongeveer 10-15 minuten koken zodat de saus dikker wordt en roer van tijd tot tijd. Naar smaak zout toevoegen.

Gebruik een grote lepel en maak vier kuiltjes in de tomatensaus om de eieren toe te voegen. Giet het ei voorzichtig in de ruimte die je hebt gemaakt en herhaal dit voor de resterende eieren. Doe de deksel op de pan en verwarm ongeveer 5 minuten tot het eiwit net is gestold en de dooiers nog steeds vloeibaar zijn.

Garneer met avocado, fijngesneden peterselie, gemengde kiemen en serveer met knapperig brood.

Eet smakelijk!

Ingrediënten voor 2 porties:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • ½ rode chili, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geschild en fijngesneden
  • ½ middelgrote rode ui
  • 800 gram gepelde tomaten in blik (2 blikken), in kleine stukjes gesneden (bewaar de sap uit het blik)
  • 1 puntpaprika, in klein stukjes gesneden
  • 4 eieren
  • Snufje komijnpoeder
  • Zout naar smaak

Extra’s:

  • 1 avocado, in plakjes
  • Gemengde kiemen
  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie
  • Knapperig brood