Vietnamese noedels met gemarineerde tempeh, sojascheuten en broccoli kiemen (veganistisch)

Om de tempeh te maken: snijdt het in dunne stukjes. Meng alle ingrediënten voor de marinade. Smeer de tempeh stukjes aan beide kanten in met de marinade. Leg in de koelkast terwijl je de rest klaar maakt.

Om de dressing te maken: plaats alle ingrediënten in een bakje met een deksel, schud rustig door elkaar om te mengen, doe de deksel erop en zet het even opzij.

Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Ze moeten zacht zijn maar niet papperig. Spoel ze na het koken gelijk af met koud water.

Verwarm een pan op middelhoog vuur. Zodra de pan heet is, bak je de tempeh tot deze aan beide zijden ligt gekarameliseerd is. Dit duurt maar een paar minuten, dus houdt het in de gaten.

Verdeel de noedels in 2 kommen. Voeg de tempeh, komkommer, wortel, taugé en broccoli kiemen toe. Bestrooi het met wat geroosterde pinda’s en garneer met wat muntblaadjes. Serveer met dressing apart.

 

Eet smakelijk!

Ingrediënten voor 2 porties:

  • 250 gram dunne rijstnoedels
  • Voor de gemarineerde tempeh:
  • 150 gram tempeh, in dunne stukjes gesneden
  • 2 eetlepels tamarindepasta
  • 2 eetlepels agave siroop
  • 1 theelepel plantaardige olie
  • 1 theelepel citroengraspoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • Snufje cayennepeper
  • Snufje zout

Voor de dressing:

  • 1 eetlepel gemalen gember
  • 1 limoen uitpersen voor het sap
  • 1 kleine Thai bird’s eye chili, fijngesneden
  • 1/3 kopje sesamolie
  • ¼ kopje witte azijn
  • 2 eetlepels agave siroop
  • 1 eetlepel sojasaus

Voor de toppings:

  • 5 eetlepels ongezouten pinda’s, in stukjes gesneden en in een pan geroosterd
  • ½ komkommer, in dunne plakjes gesneden (je kunt hiervoor een mandoline gebruiken, maar het kan ook gewoon met een mes)
  • ½ kopje geraspte wortel
  • Een handvol taugé
  • Een handvol broccoli kiemen
  • Munt ter decoratie