Wortelsoep met crispy bacon en zonnebloemkiemen

Verwarm de oven voor op 180°C. Pak een bakplaat en bekleed met bakpapier. Wikkel de geschilde uien en knoflookteentjes in folie. Besprenkel dit met een beetje olijfolie. Plaats het in de voorverwarmde oven. Voeg de gepelde stukjes wortel toe en sprenkel er 2-3 eetlepels olijfolie over. Rooster dit gedurende 1 uur.

Haal de groenten uit de oven zodra ze geroosterd zijn. Haal de uien en knoflookteentjes uit de folie. Plaats ze in een grote pan en voeg de wortels toe. Voeg daarna de groentebouillon toe en pureer het met een staafmixer tot een gladde massa.

Voeg de kookroom en de Parmezaanse kaas toe en verwarm het geheel op middelhoog vuur. Goed roeren totdat de Parmezaanse kaas is opgelost in de soep. Voeg zout naar smaak toe.

Bak de bacon aan beide kanten tot ze mooi gebruind zijn. Bekleed een bord met keukenrol en laat de bacon hierop uitlekken om zo het vet op te nemen. Snij de plakken vervolgens in stukjes.

Serveer de soep in kommen. Als je nog wat room over hebt, kan je dit gebruiken als decoratie. Voeg hierna de zonnebloemkiemen toe en strooi wat stukjes bacon en chilivlokken over het geheel.

 

Eet smakelijk!

Ingrediënten voor 3-4 porties:

Voor de soep

  • 700 gram wortels, schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • 2 witte uien, gepeld
  • 3 teentjes knoflook, gepeld
  • 1 liter groentebouillon
  • 1/3 kop geraspte Parmezaanse kaas
  • 200ml kookroom
  • Zout
  • Olijfolie

Voor de toppings:

  • 5 plakken gerookte bacon
  • Zonnebloemkiemen
  • Chilivlokken